Huskelisten for høst- og vinterdager på veiene 
Vi ser tilbake på sene sommerkvelder og nydeligetemperaturer men etter siste ukers ruskevær, erkjenner vi at høsten er her. Vi har passert høstjevndøgn, det betyr at dagene blir kortere og kveldene blir lenger. Det blir med andre ord fortere mørkt og vi får mørkere morgener. Det betyr også at det blir kaldere og vi må være forberedt på frosten snart er her

  1. DEKK – Etter høstferien kan sommerdekkene skiftes ut med enten helårsdekk eller piggdekk. Pass på å sjekke om de holder den standen som de bør ha. Du kan lese mer om vinterdekk på NAF sin vinterdekktest for 2018 og finn de beste anbefalingene. https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/vinterdekktest-2018/
  2. SPYLERVÆSKE – Ja det skulle være lett å huske, men er du på langtur og går tom, kan det fort bli dårlig sikt. Ha alltid ekstra spylervæske liggende i bilen.
  3. ISSKRAPE – Frosten kommer like plutselig hvert år. Sørg for å ha en isskrape i bilen så er du forberedt.

Skulle du ha el-bil, så husk at bilen har kortere rekkvidde på kaldere dager, ta det med i beregningen på når du skal lade.